SYDNEY

Resan till Australien var seg, så det känns väldigt skönt att vara här på det stor hostelet nu! Det är 7 våningar! Vi har hunnit med att köpa mat, lagat mat(det var en upplevelse- steka kött i vatten för vi hade inget smör..), pratat med våra rumskompisar som är tre norska tjejjor! Dom är väldigt trevliga och vi funderar på att hänga med på samma surfcamp som dom ska på. Det låter väldigt roligt!! Det håller på i fem dagar med start på måndag.. Det lutar åt det!!

Ikväll ska vi ta en drink i baren, det är vad vi har planerat hittils -nu blir det duschen och sedan lite småfix! Over and out from sydney!


Sista inlägget från Singapore

         

Nu sitter vi här på hostelet, vi väntar på vatt vår tvätt ska bli torr, sedn blir det packning och därefter lite slapp innan flygplatsen. Idag bär det nämligen av till AUSTRALIEN- OHLALALAAAA!!! Gårdagen var bra, vi dansade en heel del, jag fick dricka jordgubbslikör från killen på bilden (ladies night) och vi drack drinkar som inte var okej! Whiskey och soda tex, inte alls gott.

Just nu är jag sugen mat, det är gott och billigt! Mindre än 20 kronor för ris och kyckling med någon good sås, eller kanske inte en färspressad mangojuice?

Ikväll går flyget och jag längtar :) Har dock ingen flygplansmat fick jag nyss fått reda på.. Hur ska jag klara mig?? Jag älskar den maten!

Nästa inlägg kommer från AUSSIE !!

I Chinatown!

Idag är det andra dagen i Singapore. Idag har vi bytat till ett annat hostel och vart ute och! Dagarna går så himla fort! Imorgon har vi vart ute och rest i en vecka, tiden bara svichar förbi!

Idag har vi bara varit ute och ränt. Jag har fått köpt mig lite smink bland annat. Även lite mangojuice- very niiice.  Idag blir det utgång haha! Det blev ingen igår, tröttheten tog över så att säga. Idag blir det ladiesnight= gratis inträde och fri drinkar fram till 24:oo, detta kan bli spännande !! Haha!

Just nu: carro flachar för en kille, haha stackarn blev chenerad! Medan carro bara skrattar ojojoj.

Nu ska vi gå ut och sätta oss och äta lite mango, papaya, honungsmelon och ananas! Sedan blir det lite fix till utgången! Yey! Ha det så jättebra där hemma! :)


I Singapore!

Sitter nu pa ett gormysigt hostel som heter Rucksack inn! Har kan man spela wii, kolla pa dvd:er, ata mat gratis nar man vill och sa! Vi klagar inte om man sager sa. Jag kanner mig lite utmattad nu, vet inte hur lange sedan det var sedan jag sov, runt 35 timmar sedan ungefar! Man blir overtrott sa det ska bli skont att sova i en sang idag!

Natten pa fltyplatsen gick bra, vi har lart oss att fordriva dotid. Sjalva flygresan gick valdigt fort, 45 minuter bara. Bredvid oss hade vi en snarkande man haha det var inte okej! Sedan bar det av till hostelet efter ett antal byten pa nagra skytrains. (Sparvagnar som gar over marken) Val pa hostelet lagger vi vara vaskor och sedan beger vi oss till beachen. Resans forsta solning. Carro kan numera skylla pa att hon har en hudsjukdom som gor att hon blir rod om hon vistas for mycket ute i solen. Sanningen tycker hon ar for pinsam, men det kanske ni kan rakna ut vad det ar haha? Jag ska hjalpa henne nasta gang och paminne henne och sa de andra gangerna som kommer!

Ikvall ska vi kanske ga ut, det kan bli spannande men nu ska jag lasa lite tips om vad som finns att gora har i Singapore! Wifi funkar inte pa den barbara datorn tyvarr! Sa ni far sta ut med denna text salange. Bilder kommer nasta gang jag ar inne pa den barbara. Hoppas ni inte fryser for mycket dar hemma, har ar det vaaarmt!. Den 29 landar vi i Australien, Sydney -Jag glader mig!!

Oväntade händelser!

Nu är klockan 7 här och vi sitter vid starbucks och kopplar av! Idag bär det än en gång av till flygplatsen där vi ska åka till Singapore. Vi båda är väldigt trötta, det är väldigt varmt, vi går i affärer plus att vi inte har sovit så mycket nu det sista- men vi är glada för det! Det händer oväntade saker hela tiden haha, alla saker är inte lika roliga!! Även om dom är det efteråt så är dom dock väldigt chockerande "in the moment" det händer.

För att göra en lång historia kort: jag & carro är påväg till spårvagnen, en kille/man kommer fram bredvid rulltrappan, han visar pillevinken och skvätter med sin utlösning, kort gott sagt. HAHAAA ofta något sådant händer? 

Lite utförligare bara för att ni kanske vill veta lite mer detaljer? Jag och caroline ska hem efter några timmar i Chinatown. Innan vi tar rulltrappan sätter vi oss på en stenmur några 10 meter därifrån och kollar på vår karta. Efter en stund går vi till rulltrappan (killen måste ha sett oss eftersom han verkligen tajmade ögonblicket.) Väl vid rulltrappan ser jag carro börja springa uppför den, jag förstår ingenting. Sedan kollar jag åt sidan och bara ser en person där som håller i snoppen och vad jag tror att han gör är att kissa (i Ghana var det väldigt vanligt att personer gjorde detta, alltså mitt bland folk), vilket jag sedan ser att det inte alls är vad han gör. Caroline berättar väl uppe i rulltrappan att han visst hade ett stort léende på läpparna haha åå!

Några funderingar vi hade efter den här stora händelsen.. Täcker försäkringen att man får psykiska MEN efter något sådant här??

Nu lämnar jag det här! Idag har vi shoppat lite till, jag har även klippt mig(helt okej blev det!), ätit lite, svettats och fått fotmassage av fiskar(fiskarna gillade mig). Idag ska vi spendera ännu en natt på en flygplats! Här kommer lite bilder!

(David, du kan klicka upp dessa bilder!)

       

Nästa blogginlägg kommer troligtvis från Singapore!!

tårar,svett och skratt

Den här resan har redan bjudit på allt detta! Det är livet säger jag, och man kan ju undra vad som komma skall(carolines ord). Tårar kan man ju undra om, en liten olycka med mobilen handlade det om. Om vi säger såhär, det är ingen idé att skicka några sms eller ringa till mig, har ingen för tillfället. Historien behöver vi väl inte dra haha! Ska köpa en ny mobil snarast! har funderat på en iphone här, det är väldigt billigt. En olåst kostar 4500 men jag vet inte om den funkar som den ska, så det blir nog en annan medelbra istället.

Annars har vi det väldigt bra här i den fuktiga värmen! Det påminner om Ghana lite, toaletterna till exempel. Många toaletter här har ett hål i golvet, men det finns oftast även en vanlig toalett också som tur är. Vi lever som i en dröm när vi går bland shpopingcentrena här! Jag har fyndat lite, en t-shirt, gladiatorskor, nagelfil, klänning- lite smått och gott. Skorna här är väldigt billiga om man jämför med Sverige. Det är ett paradis för skoälskare!

Idag har vi varit i ett högt torn! 421 meter, fin utsikt! vi har också testat på att grilla lite, jättegott och roligt att äta med "träpinnar", det kom fram en del folk och hjälpte oss(såg det ut som om vi behövde hjälp eller?!?!) Vi har det i alla fall bra här nere! Snart bär det av till Singapore, exciting! Jag gillar att prata engelska haha! Det är bra att man blir bättre och bättre om man säger så :)

         

Jag har fler bilder, men tiden är knapp och vi hade tänkt att lägga oss. Caroline gäspar en del nu så det är dags att gå! Uppdatering följer! Jag gillar kommentarer.. Dåligt med det! Godnatt!(klockan är 00.50 här)


Malysia, Kuala Lumpur

LONDON 21 januari

Jag sitter just nu i Stansted! Det känns bra men jag vill bara iväg till Malaysia haha! Jag vill till värmen och till en annan världsdel. I alla fall, jag och caroline sitter nu här med våra kära datorer (bäbisar som vi kallar dom) och har nyss ätit macka och druckit vatten. Backpackers som vi är så försöker vi att hitta ett gratis nätverk här på flygplatsen, det går sådär måste jag säga. Det kommer att sluta med att vi måste betala men men, det är ju nödvändigt, så vi kan hålla er där hemma uppdaterade!

Avskedet till familjen var ledsamt men det kommer bli så roligt att träffa dom när man kommer hem! Nu ska vi bara njuta och bara leva livet här, jag glädjer mig! Har inte så mycket mer att skriva, vi bara flyter runt här på flygplatsen som två luffare. Vi ser konstiga folk, en kille väntade med rosor och var jättenervös. Vi stannade och kollade på vem han skulle träffa. Efter en stund kommer en tjej och den här killen flyger fram och glider ner på knä och ger henne rosorna. Hon verkade inte uppskattade det haha stackars kille. Flyget till Malaysia går klockan 4.00, så vi ska spendera mer än 12 timmar på den här flygplatsen. Tur att vi har lite film på våra datorer(bäbisar) Skriver nu här igen, incheckade från gaten, sitter i en gosig soffa med en kaffe från starbucks i handen. Snart åker vi till malaysia, äntligen! Klockan är nu 03.49 och flyget går 05.45. Ja, det har har blivit försenat, från klockan 4-5.45. Måste säga att vi faktiskt blev glada för det!Vi fick nämligen 15 pund pågrund av förseningen! Lite mer än 150 svenska kronor helt gratis! Av detta kunde vi lyxa till det med mat, mat och mat.

Hur har vi då fördrivit tiden på flygplatsen i 17 timmar? Det här är vad vi har gjort på ett ungefär:
- Sett på två filmer
- Ätit macka, pasta, frukt, druckit kaffe
- Gått på toaletten ett antal gånger
- Sett på massa ROLIGA folk
- Vart med om roliga förfrågningar. Vi ligger på golvet och kollar på film med våra hörlurar på oss, en kille kommer fram och frågar om vi inte vill komma fram till han pch hans kompisar, och göra natten roligare. Ähh nej tack. Maybe sa vi vilket han inte verkade fatta.. ”Kom efter filmen”.
- Flummat, gått runt som två muppar och vart så sletna, som riktiga backpackers.
- Lite problem med min mobil+toaletten=inte kul någonstans haha
- Flätat makramé, snygga armband blev det. Kaffet är snart uppdruckit och nu väntar vi på att det ska komma upp på skärmen vilken gate vi ska till. Sedan kommer vi flyga runt 11 timmar och komma fram på natten i Malaysia. The life is a big adventure! Älskar när oväntade saker händer, hela tiden!

Ha det så bra där hemma! :)

    

- - -

Är nu i Malaysia! Vi är väldigt trötta och vi ser framemot att sova en hel natt! Jami! Shoppingen här är helt galen! Vi var inne på ett shoppingventer som var på 12 våningar! Det är billigt också åhåhå! Det kliar i fingrarna om man säger så :)

Resfebern har kommit nu..

    

Igår var en bra dag. Väldigt kul att träffa öpfolk haha. Har saknat er! Till sommarn får vi allt göra någon resa tillsammans. En Trysilresa till nyår kanske..? Skulle inte vara fel haha. Jag fick visat en del bilder från Ghana och vi åt sallad och thaimat!

Idag har jag varit en sväng till min moster Therese. Hon är så bra!! När jag pratar om att jag snart ska iväg igen börjar jag få resfeber, det känns i magen mer och mer nu men det hör till!

4 dagar kvar till resan mot Australien :)


LUNCHDEJTER

Idag blir det en träff med kära mysgänget! Jag ser fram emot det. Lunch på stan och sedan neventuellt hem till mig, vi får se hur daghen utvecklar sig! Ha det så bra i det kalla vädret.

Tänker allt på hur de kan tänka sig ha det i Ghana men..

Livet är en fest

Ja kvällen igår var bra! Alltid händer det något vilket är kul! Förferren var hos carros mormor där det bjöds på god mat&efterrätt och sedan spel. Carros mormor är så söt, väldigt roligt att höra på alla äventyr(partyn) hon har varit ute på! Efter det blev det harrys. Där var det roligt men väldigt mycket yngre. Måste säga att jag längtar till australien och träffa massa nytt folk! 

Idag skulle det vart utgång igen, men jag orkade verkligen inte, haha en utekväll tar på krafterna faktiskt. Samtidigt är en kväll hemma med familjen verkligen inte fyskam! För snart åker jag ju, igen!  













15 januari FRIDAY

Yees nu sitter jag här hemma och försöker skriva med lösnaglar, går väl sådär måste jag säga. Senare idag ska jag till carolines mormor där hon ska ha avskedsmiddag... Nästa vecka på TORSDAG ska hon nämligen till AUSSIE. Med mig WOHO! Det kommer bli grejjer det!

Jag håller nu på att testa olika kläder till kvälllens outfit. Allt är min systers men jag har inget fint. Har ju inte direkt följt med i "modet" på den sista tiden. Det kommer att bli kallt säger jag bara! Blir troligen helsvart i princip haha,. Tublinne, kjol, strumpisar och ett par skor. Jäjä! Det kommer att bli en funny kväll tror jag absolut. Dock kall. Förra utgången var i Ghana. Det var roligt, försökte härma några som dansade den gången. Nästan hela kvällen gjorde jag det, guuuuuud orka det egentligen. Så får se ikväll om jag kommer ihåg någon ghansk dans. Det var inte någon speciell asfrikansk dans DOCK, det var en mer "utmanande" dans så att säga. Mycket shackishake.

Nu när jag kollar ut så ar det helt vitt. Herre gud. Jag undrar hur det går för min norske kompis idag. Idag skulle hon kolla på ett annat barnhem. Hoppas hon trivs på det!

Igår träffade jag caroline&ida, har verkligen saknat er. Haha åh. Är hemma en vecka i sverige innan jag drar vidare, såd måste verkligen ta vara på tiden här. Känns så skönt att ha min familj hos mig så ofta! BÄST är dom. LOVE säger jag bara.








I am home in SWE

Jag är nu hemma, jag kan skriva med åäö igen, ävem det fingrarna gärna drar sit till a och o..

De dagarna jag nu har varit hemma har varit helt underbara. Jag är så glad att vara hemma med min familj. Fick ett så fint mottagande när jag kom ut på flygplatsen i göteborg. Där står min familj och det var så himla roligt att se dom igen! Mamma hade såklart filmkameran i högsta hugg haha gud ja. I bilen hem sa dom att mitt rum såg ut som jag hade lamnat det, fast värre då det luktade maja i hela sängen, då hon hade sovit i sängen nästan varje dag.  Jahopp det lät ju väldigt kul, detsamma med maten, dom sa att dom kanske kunde ta upp nagot kött och göra om jag var sugen på mat. Såklart hade dom städat mitt rum och gjort smörgåstårta och semlor, vilket jag egentligen visste!

Så gott var det och sa mysigt att vara hemma i det fiiina huset. Så fint ar det, helt otroligt faktiskt. Min bror har även börjat kalla mig tjockis, vilket han har gjort förut, men nu säger han att det även stämmer. Det värsta är att det är så. Min mage ar svullen, så jäkla svullen jag mår dåligt över det,  fast samtidigt är det ganska kul. I Ghana fick jag några situpsövningar som hon gjorde varje kväll och som gjorde underverk. Igår började jag med det, det ar tio olika övningar som man gör tio reps på. Idag tycker jag faktiskt att magen börjar gå ner lite smått, bra bra bra.

Igår var jag och min familj på gesällen, ett ställe där de inom restauranglinjen arbetar. Det var otroligt god mat! Senare pa kvällen hade min syster 18-års kalas, mer god mat och väldigt kul att se släktingarna igen!!

Idag blir det en promenad i det extremt kyliga vädret till min mosters nya hus. Senare ska jag förhoppningsvis träffa ida&carro. Hoppas det!

Här kommer två bilder, lägger en fler en annan gång! :)

 

sista inlagget fran ghana, aah!

En van fragade mej igar hur det kanns att komma hem igar. Allt jag kunde svara pa det var att jag verkligen inte kunde forsta det. Jag vill inte tanka pa det for jag har verkligen haft det superbra har! Jag kan inte saga nagot annat.

Den har helgen vi har vart i accra, har varit super! Jag ar med tva norskor som ar sa bra! Vi har gatt runt pa stan och kopt lite smasaker, atit glass, frukt och lite mat. Sedan vi kom i fredags har vi aven hunnit med tva utgangar, det trodde jag inte att jag skulle gora har, men nagot som de absolut tyckte jag maste gora innan jag drar hem, vilket jag inte kunde tacka nej till. Sa i fredags och lordags blev det utgang. Kan ju saga att efter forsta utgangen hade jag huvudvark, och efter den andra hade jag jattehuvudvark. Dricker man inte sa mycket vatten pa dagen blir man latt uttorkad och sa.. Haha. Det var valdigt roligt, vi dansade massor. Andra utgangen umgicks vi med tre fran ghana, en van har en kompis fran ghana, och han hade kompisar fran accra vilket ledde till att dom hamtade oss i en bil och korde oss till en bar och en nattklubb.

Sista dagen pa barnhemmet gjorde jag i torsdags, jag tankte komma en stund pa fredagen men vissa omstandigheter gjorde att det inte blev sa. Madame som ar bossen pa barnhemmet sag till att bade jag och Kristine inte ville atervanda. Sa egoistisk manniska, hon gor inget som gynnar oss om inte hon far tillbaka nagot for det. Hon har blivit valdigt bortskamd av alla volontarer som skanker massor med saker, och hon tycker inte att man har gjort nagot som helst nytta om man bara ar dar men inte koper saker for flera tusen. Tiden pa barnhemmet har varit givande och jag kommer ha manga glada minnen darifran, sa jag ska inte lata madame forstora det!

Jag kommer sakna sa mycket harifran. AH AH AHHHHH. Jag vill inte lamna allt, jag vill inte lamna manniskorna. Kan inte forsta att Krisitine ska vara har tre manader till, att hon ska fortsatta resan utan mig haha! 

I alla fall. Igar at jag min dyraste middag hitills, far ju "fira" min sista kvall, eller nastsista kvall faktiskt! Den gick pa 150 svenska kronor men maten var underbart god och man fick service! Nagot som man langt ifran brukar fa har. En gang ville vi ha mer smor, svaret vi fick var da; "you have had enough". Igar fick vi en servett i knaet, vi fick mackor med tomatrora som forratt, helt GRATIS! Vi fick aven brod till maten.  

Idag kockan 23.35 gar mitt flyg. Pa tisdag 20;55 landar jag i goteborg. Pa tisdag ar jag hemma. Det kommer bli bra, for jag langtar efter sa manga! Ses snaaaart :)

 


5 januari 2010

Jag maste bara borja med att saga att tiden har gatt valdigt fort, idag ar det EN vecka kvar tills jag ar hemma, kan inte forsta det och nu kommer tiden bara att rinna ivag. Jag far tarar av ogonen att tanka pa att jag snart ska aka hem, det beror sakert pa att jag bade langtar hem till alla men ocksa att det kommer att bli sa ledsamt att lamna manniskorna man har traffat har, och det livet som faktiskt har blivit till en vardag. Det jag kommer att komma ihag harifran ar bland annat:

- Alla de manniskor man har traffat.. Vissa har blivit vanner som jag verkligen hoppas och tror att man kommer att traffa fler ganger!

- Alla sota barn pa barnhemmet

- Maten/ alla olja och friterade saker och lokala ratter som fofu, banku som jag faktiskt tycker ar gott

- Frukten/ speciellt ananas, papaya och mango

- Att alla bar saker pa huvudet och att man kan kopa allt pa gatan och fran tro-tron, saker som mat, frukt, vatten, elektronik, mer pengar till mobilen, tandborste osv

- Att sova under myggnat

- Dricka vatten ur sma pasar

- Ga pa marknader

- Duscha fran hinkar och ga pa toaletter man aldrig trodde man skulle gatt pa, vissa ska man tex sitta pa huk och traffa ett hal haha!

- Att kunna prata om sina magproblem precis som om det vara som att prata om vadret

- Att ha diarre och sedan ha forstoppning illa

- Ordet obroni som man har heeela tiden

- Stranden, havet, poolen

- SOLEN, att svettas hela tiden och ha en nasduk med sig overallt

- Att tvatta och diska allt for hand

- Religionen som ar erxtremt viktig har, det ar mycket lugnare pa gatan for de flesta ar i kyrkan, forutom de som ar extremt fattiga och maste vara ute pa gatan for att fa pengar..

- Alla djur som finns har och i husen, getter, hons, odlor, katter..

- Att vakna under natten for att hundar YL eller tuppen GAL, att anvanda oronproppar som jag aldrig brukar gora men som man maste har

- De afrikanska filmerna som ar sa daliga, tom jag skulle kunna gora det battre.. haha tror nastan det

- Alla ljud som man hor hela tiden

- Musiken och latar som ar populara har och som spelas ofta/ SIMPLE

- Att kunna kopa tyg som man sedan kan sy upp

- Att det ar sa enkelt att prata med en person som sedan sager att den kommer att sakna an nar man aker.

- Det ar sa enkelt att leva har, sa ar det. De flesta ar sa glada!

- Bilarna som tutar hela tiden

- Att sitta i en tro-tro och bara vara!

- UNO

- Barn som sager give me my money och liknande saker haha

- Den kanslan man fick nar man for forsta gangen sminkade sig och anvande parfym pa nyar, helt obeskrivligt haha gud!

- Att varje dag vara alldeles for matt, har gatt upp i vikt alltsa..

- Att ata en rejal frukost och middag, fa frukt/brod till lunch och ingen kvallsmat

- Anvanda handsprit hela tiden

- Att sa manga man later EN nagel pa ett finger vaxa ut, bara sa att han kan "leka'' med den

- Att inte bli brun utan istallet gul!

Finns sa mycket mer men detta far bli lite av allt jag kommer att sakna. Min tid har har varit valdigt bra men det ar fortfarande en vecka kvar som kommer att spenderas pa barnhemmet, ga pa marknader, aka till accra, stranden, shopping mall och bara leva livet :)

Min julafton var annorlunda och det blev ocksa en dag jag saknade de dar hemma extra mycket. Det blev en dag med bad, sol, mat, brasa, nagra julklappar, sang och trummor. Nyar var valdigt bra! Aven den spenderades pa stranden. Vi at en stor buffet med sa himla god mat! Pa kvallen var det party och brasa pa natten. Det var en bra dag!

Jag hoppas ni dar hemma har det bra, jag saknar er ska ni veta! Karlek till er


RSS 2.0