THAILAND

JAG ÄR I THAILAND NU! Det är så bra här tycker jag av de3t lilla jag har sett. Det kommer bli 47 oförglömliga dagar. Vi har spendert dagen med att kolla omgivningen här, ätit en stor buffe cirka 200 kronor men första dagen får man fira tycker jag! Annars kommer vi nog leva extremt billigt här, man lan leva som en kung :D

Imorgon drar vi till Kho Phangan på morgonen 7.15. Där ska vi ladda inmför full moon partyt som kommer att vara där den 30 mars. Jag kommer at5t ha med miog kameraan i högsta hugg haha! Gratis internet har jag, men snart ska jag sova, för de senaste två nätterna spenderades på två flygplatser så jag känner mig trött nu!  

Sista kvällen i Australien

Okej, det är med blandade känslor jag skriver det här inlägget. Jag vill inte lämna Australien, men samtidigt ska det bli väldigt kul med ett miljöbyte och åka till Thailand. Dessa dagar i Cairns har vi vabrit med om ett skydive, en båttur till stora barriärrevet där vi snorklade och gjorde ett skubadive och såg väldigt fina fiskar. Tyvärr regnade det en del men vi fick lite sol som tur var.

En kompis från skolan har också kommit hit till Cairns. Han kom i förrgår och det var väldigt roligt att träffa honom, Viktor heter han. Vi var hunit med att utforska affärerna runt om här i Cairns, ätit sushi, spelat uno, luggit vid lagoonen och det viktigaste och fräckaste av allt: varit på ett CASINO. Det var hur coolt som helst! Det var maffigt och man fick världens adrinalinkick haha. Jag och Viktor spelade blackjack, minimum att satsa var 20 dollar, det är runt 130 svenska kronor. Vi växlar in 20 dollar och får alltsa satsa allt med en gång, det sluytar med att vi båda förlorar första gången. Jaha det var ju jättekul tyckte vi. VI hade inte riktigt förstått reglerna, att de klädda korten räknas som 10 ”poäng” och att ess räknas som 1 eller 11. Man ska komma så nära 21 som möjligkt och amn spelar mot dealern. Om han kommer över 21 så får alla i bordet som fortfarande är med marker. Det hela slutar med att jagh går jämnt ut, jag får tillbaka mina 70 dollar jag totalt hade satsat, medan viktor däremot fick en vinst på 170 dollar!!! Vi ska troligen dit ikväll också haha..

Vi var också på lite prty igår, det var helt okej men vi gick hem runt halv 1. Idag ska vi till flygplatsen och imrogon landar vi i Thailand, Phuket.

 

Bilder kommer senare :)


One word: amazing

 

Imorgon kommer nagon bild fran sjalva hoppet, kanslan gar inte att beskriva, alskar aventyr! :)


Imorgon...

Ja da galler det! Skydivet stalldes in den dagen vi skulle gjort det. Vi vantade tv[ timmar for att se om det skulle klarna upp men ikke sa nikke. Sa imorgon hoppas vi pa battre tur! Jag ar sa taggad for att gora hoppet!

Nu ar vi i Cairns och ska vara har tills pa torsdag. Det ar valdigt bra har, fint vader och manga affarer att ga i. Det finns ocksa en stor lagoon som ar jattefin! Den ska invigas snart. Jag langtar till Thailand nu, det ska bli roligt med billigare mat, boende och miljo. Dock sa komemr jag att sakna allt som har med Australien att gora! Har haft det sa himla bra har! Mer uppdatering efter jag har gjort skydivet, forhoppningsvis! :)

MISSION BEACH

Yes, nu är jag här. Det är fint här och där vi bor. Vi ska dock bara stanna här i en natt för sedan drar vi vidare till Cairns.  Där ska vi vara i en vecka innan vi tar flyget till Brisbane och sedan PHUKET- Thailand!!

Plus det viktigaste av allt. Nu har vi tagit det stora steget och bokat SKYDIVING imorgon. Det är helt sjuuuuuuukt! Vi åker tidigt härifrån, 7.30, och då ska vi alltså upp 14 000 feet i luftet. Upp i ett flygplan och sedan kommer man att hoppa ner därifrån och det kommer att bli fritt fall i 60 sekunder. Sedan åker man fallskärm och landaar på stranden. HJÄLP haha jag längtar men kommer också vara så jäkla nervös när jag är i flyget. Det kommer att filmas haha gud!!!

Idag åkte vi ifrån Townaville, vi åkte ifrån Berit hon vi bodde hos, och vi åkte ifrån alla personer som gjorde de två veckorna helt underbara. Det var med sorg vi åkte därifrån. Tiden där har jag uppskattat så otrloigt mycket, dom har varit helt underbara och jag kommer att ha minnen därifrån jag alltid kommer att bära med mig!

Detta ser jag fram emot:

SKYDIVET imorgon

Åka ut och snorkla på stora barriärreefet i Cairns

Flyget till Thailan (jag hoppas på bra flygmat)

Att landa i Thailand, thaimaten, fullmoonpartyt den 30 mars och alla äventyr vi ska vara med om där

Svensk sommar med allt vad det innebär- träffa familj, släkt och vänner, grilla, göra mat (cupcakes), partyn, jobba, sola och bada, åka till stockholm och massa mer

 Nu ska jag ladda inför morgondagen. Ha det bäst! :)




Mat ar en del av livet !

Tjuuuu! Idag har jag tagit det valdigt lugnt! Vi har sett pa massa kort fran forr och atit mat, godis och cheescake. Jag ar sa full man bara kan bli. Backpackerlivet = bli tjock :)

Seriost faktiskt! Fast samtidigt har jag gatt ner kanske tre kilo efter Ghanaturen. Sa jag vet inte. Men efter dessa tva veckor jag ar har och bor i ett hus kommer jag nog lagga pa mig de kilona igen!

Maste skriva av mig lite. For jag har precis smaatit lite choklad nu nar jag ar har ensam. Caroline ar namligen ute pa en powerwalk och Berith ar pa bouleklubben och lagar mat. Nar carro kommer hem om cirka 10 minuter ska jag bege mig ut i duggregnet for dagens andra jogging/powerwalk-tur. Ater man gott maste man rora pa sig. Man vill ju faktiskt vara liite FIT infor sommaren 2010 i Sverige (som jag tror kommer att bli den basta hittils).

Manga vanliga halsningar fran en overmatt MELANIE !!! :) Som har insett nu i de senaste dagarna att hennes nya passion i livet ar att se pa matprogram och att laga mat och efterratter (langtar nar jag kommer hem sa jag kan visa mina gomda talanger, har skrivit upp massa recept ocksa sa jag kan bjuda pa lackerheter back home)


I love it!

Vi har det sa jaaakla bra har! Skulle latt kunna stanna en hel vecka till, vi har planerat att aka vidare nasta onsdag haha. Vi lever sa bra, nara till stranden, sa snalla manniskor som drar med oss pa utflykter och middagar. Det ar bara tacka och ta emot.

Idag har vi varit och kollat pa en jattefin utsikt over Townsville, aven kollat pa massa faglar- pratat med dom, akt lite "skateboard", nagat liknande ar det iaf! En kille i var alder var det som visade oss runt lite. Sedan var vi tva timmar pa stranden och nu ar vi hemma. Om en kvart blir det mat har. Sa bra har vi de! Imorgon ska vi till en o som ska vara valdigt fin. Spendera en natt dar.

BRUUUUN?? eller orange? :(





Onsdaaag!

Nu sitter jag har, regnet oser ner! Men det ar lika bra det. For jag ar ganska trott. Vi var pa utgang igar, det var roligt men jag blev sa himla trott ocksa. Dansade lite. Saklart ;)

Innan det var vi bjudna pa middag, det var sa jakla gott! Grillad oxfile med potatis, sas och sallad bestaende av bland annat fetaost och advocado! Jag lever for mat nastan. Nar jag kommer hem ska jag laga massa gott! Ska bli en liten kock, min syster far lara mig allt hon kan haha!

Det blev en liten snabb uppdatering. Horde att snon ar pavag bort, later bra! Ha det superbra dar hemma!!

Är i Townswille och lever lyxliv!

Thats right! Vi har det superbra här! Bor hos en släkting till caroline som är helskön! Hon är 83 år, men är nästan som en tonåring haha! Hon är väldigt rolig. Vi kom hit i torsdags, och vi blev hämtade från busshållplatsen utav dottern till hon vi bor hos. Det var faktiskt första gången vi åkte bil sedan vi kom hit till Australien. Vi blev skjutsade till där vi bor nu, vi fick också mat som bestod utav skinkpaj, macka och god sallad (bland annat advocado!) Berit heter hon vi bor hos, och vi åt middag tilsammans med henne, Berits dotter och hennes två barn, varav ett av dom är en tjej som heter Elise och hon är ett år äldre än oss. Det var trevligt!

Nästa dag åkte vi till ett shoppingcenter, väldigt bra! Fick handlat ett par snygga ”minishorts” och två linnen. Ppåväg tillbaka var det jag och carro, Berith och hennes dotter Yvonne i bilen. Yvonne skulle hämta upp sin son när vi skulle hem. Den historia alltså haha! Han hade skickat ett sms till henne där han sa att hon kunde hämta honom NU. Vi var alltså påväg. Yvonne skickade då ett sms och frågade vart han var. (Han svarade nämligen inte i telefonen när hon ringde) Hon sa att han tyckte att det var pinsamt att svara när hon ringde, pinsamt att prata med mamma när han var med kompisarna.. Tillslut svarar han med ett sms där han skriver vilken gata han är på. Problemet är att gatorna är långa så man behöver vilket gatunummer man är på. Vi kör i alla fall och kollar på gatan men vi hittar han inte. Yvonne ber då hennes mamma Berit att ringa Kelly som han heter. Hon gör detta och får tag på han. Det ända han säger är att mamma vet vart jag är och lägger på. Haha! Vi kör alltså där och har ingen aning om var han är. Kelly skickar ett sms där han skriver att vi ska skicka sms till han istället, eftersom han inte svarar när man ringer. Efter ett tag får vi reda på vilket gastunummer han är på. Han hade dock hört fel så vi får stå och vänta på det gatunumret han sa medan man ser honom komma några meter därifrån. Vilket äventyr haha det var gaaanska roligt!

Berit har inte fåttin den australienska dialekten än när hon pratar engelska så det är kul att höra på. Hon kan prata bra engelska men hennes dotter Yvonne pratar flytande och har den ”rätta” dialekten. De pratar också svenska vilket är bra :) Resten av släkten gör inte det så vi får prata lite engelska ändå.

Vi har också hunnit med att vara på ett femtioårsfirande. Vi gick till ett thai-ställe där alla beställde varsin rätt och sedan skickade man vidare den så man fick smaka på allt. Hur gott som helst var det! Vi fick det också gratis. Vi lever verkligen jättebra här! Hon vi bor hos lagar mat, vi har blandannat fått pannbiff, lingonsylt, sås, potatis och kotletter, brun sås, potatis, massa sallad. Det går ingen nös på oss kort och gott sagt.

Igår var vi på lite party hos en annan släkting som är i vår ålder. Vi hade det trevligt men vi gick hem och skippade utgång. På tisdag däremot så har den tjejen som heter Elise ordnat att vi ska ut. Det är hättebilligt med drinkar på tisdagar och massa som är ute den dagen. Drinkar kostar runt 14 kronor… Ojojoj! Vi ska hem till henne innan och då ska det komma kompisar till henne och kompisar till hennes kille. Det kommer nog bli en galen kväll känner jag på mig.

Idag var vi på en nationalpark. Vi såg massor med djur och vi fick mata dom. Det var en upplevelse. På bilderna kan ni se lite av vad vi har vart med om änsålänge. Vi planerar att åka härifrån nästa vecka. 

PS. Svarar pa foregaende inlagg har: hahaha! vad roligt, jag kommer den 13 maj , far se det dar med en INTE uppstoppad koala ;) fridas onskemal kan jag kanske ordna hihi!

ska bli sa kul att traffa er alla i maj!!! massa kramar fran mig :)


  

 

    


Månaden mars, händelserik änsåläge!

Sådär, nu är det dags för annu en uppdatering från Australien! Det har faktiskt hänt en hel del sedan jag uppdaterade sist gång.

Vi hann med en liten festkväll dagen innan båtturen till Whisunday. Det var väldigt kul. Vi var med ett par norskar som vi har stött ihop med av och till under resans gång. Vi spelade lite kort och sedan drog vi vidare till ett dansställe. Där dansade vi (ofcourse) och pratade och hade det bra.

Nästa dag var det dags för båtturen. Efter lite omvägar på grund av felstuderingar på vår karta kom vi precis i tid till vår samlingsplats. Väl där ser vi att vi är de enda som har en ryggsäck på ryggen, alla andra har packat alla sina saker i påsar. Vi kollar direkt på vår informationslapp, där det står don´t pack in any backpacks... Jag vet inte hur vi kunde missförstå det haha. Vi blir väldigt nervösa men som TUR var hade vi packat allt i påsar innuti våra ryggsäckar.
Whitsundays var underbart. Det var fint, vi hade bra väder, varje morgon vaknade man upp av två killar som sjöng och spelade gitarr- bra var dom, vi snorklade och gjorde ett scubadive, vi såg delfiner, åt god mat och trevliga personer. Scubadivet vi gjorde var verkligen en upplevelse. Att ha en stor tank på sig så att man kan vara nere under vattnet och andas där, det var fräckt!

Efter två nätter var vi sedan hemma igen, vi hämtade då vårat baggage, checkade in på hostelet, läser sms jag har fått från en väldigt orolig mamma. Det hade visst utfärdats en tsunamivarning här i Australien och hon hade blivit väldigt oroligt minst sagt. Jag hade ingen täckning på sjön så hon hade inte fått tag på mig, men vi är oskadda :). Sedan begav vi oss sedan till internet. 

.. Där bokade vi Thailand - 26 mars åker vi från Australien.
damdamdaaam
- Hemdatumet är också bestämt... Jag antar att min mamma är överlycklig över att jag kommer hem tidigare än vad jag planerade. Istället för runt den 1 juni kommer jag hem den 11 maj. Det känns väldigt bra. Pratade med ett par norskor igår som nyss hade varit i Thailand, dom sa att det avr helt underbart!! Innan Thailand ska vi upp till Townswille och därefter Carirns, och jag ska troligen göra skydive uppe i Carirns!


Dagen innan båtturen









Från Whitsundays-turen





















Party/pizza-kvällen från igår











Såååå, det var det. Bildregn kan man verkligen kalla det. Den sista bilden har en rolig historia. Kartongen låg nämligen under en säng på det hostelet vi var på. Hur ofta lägger man en pizza under sängen??? Och vem är så mogen att hälla kaksmulor i någon annans pizzakartong.

Vi snabbade oss ut ur rummet efter en stund, gissa anledningen?

Lämna gärna en liten kommentar, jättekul att läsa dom, de uppskattas!! :)




RSS 2.0