Sista kvallen pa PINK HOSTEL

Japp, nu sitter jag har igen haha! Tankte jag skulle uppdatera en snabbis far imorgon klockan 8.00 aker jag ivag till min vardfamilj... Alla volontarer ar valdigt nervosa och forvantansfulla!! Jag langtar, ska bli sa kul med allt som ar sa annorlunda! Till exempel idag, sa skulle vi testa pa att gora asfrikansk mat, tre olika matratter! En matratt som heter yollof rice with chicken ska tillagas lange! Man tillagar all mat vid en "grill", och man ar tvungen att vifta igang kolen hela tiden: hej arm-muskler :)

Nastan all mat ar vaaaldigt stark, tur att man vanjer sig tillslut och lar sig att uppskatta de. Annars har jag det valdigt bra! Kommer nog inte ha internet pa ett tag men ha det sa bra in sweden :)

Mitt afrikanska nummer, lagg in det i era mobiler NUU haha 233543718139

I AM IN GHANA...

Det kanns sa bra maste jag saga!! Har bara varit har i tva dagar men det ar bra. I LOVE THE SUN! Jag var pa beachen igar, sa himla nice var de, vattnet var ljummet och det var nastan bara vi dar, inte fullt som det brukar varfa pa turistorter !!! :) Nu ar jag pa PINK HOSTEL, ska vara har till pa fredagen, klockan 8.00 bar det namligen av till Agona Swedru, till min vardfamilj och det ar da aventyret borjar pa riktigt.

Vi ar 12 volontarer har, jag bor i ett rum med tva svenskar, en norsk och en tysk. Alla ar sa snalla sa! Det kanns som att jag kan skriva hur mycket som helst.

.. I alla fall, lite av vad som har hant
- pa flyget fran libyen till ghana fick en kvinna hjartattack, hemskt var de men de gick bra
- varit pa marknad dar dom saljer allt fran grisfotter, sniglar, klader, godis, krabbor ja allt
-
brant mej forsta dagen.... pa axlarna, magen, laren & ryggen... haha fast det var inte farligt, bara lite :) sa idag fick jag smorja in mig rejalt! 50 i ansiktet till exempel.. :p
- atit gott ris, det ar ju deras specialite sa :) fried rice with chicken = mums 
- ska jobba med en annan svensk pa mitt projekt, kanns bra, vi ska aven bo i samma vardfamilj. Tina som ar varan "Big Mama" har i Ghana sa att jag garna kunde aka till ett barnhem som ligger nara dar jag bor om jag ville. For de behovde valdigt mycket hjalp. Sa det kanns bra att jag kan bestalla lite hur jag villl gora, hon sa aven att om jag ville byta projekt och varaf pa det barnhemmet istallet sa var det inga problem!

Hinner inte skriva mer nu, tiden tar slut !! Jag har tagit en del bilder men dom kommer nagon gang i framtiden! Ni far ha det sa himla bra !!

Gatwick airport

Jaaa, da ar man vid gatwick flygplats nu da, som ligger i London! klockan ar 02:19 har nu och mitt flyg till Ghana gar vid 12:20... Sa just nu ar det lite segt. Ar anda valdigt nojd att jag sitter har! Det har gatt bra, forutom vissa missoden, men det raknade jag lite med faktiskt :p

Lite som har hant hitills da haha: Akte ju med ryanair till Stansted, sedan foljde jag strommen men kom pa att det kanske skulle vara bra att ha med sig vaskan, de jag foljde efter hade visst bara ett handbagage med sig, sa jag vande men det fick jag givetvis inte, hon i den gula vasten forklarade att jag var tvungen att ringa ett samtal till ryanairs sakerhetsavdelning, sagt och gjort, efter lite letande efter telefonen far jag tag i en kille msom kommer och moter mig och tar med mig in igen, var dock tvungen att ga igenom en sakerhetskontroll igen och det borjar givetvis att pipa. Sa blev kroppsvisiterad men inga problem va! Haha fick vaskan och begav mig till bussen. Var en asliten buss haha jag skulle aka med, han korde som en galning! Fick se mycket av London och gud sa snygga byggnader det finns!! Efter den tripper till centrala london(buckingham palace road 8) skulle jag byta till en annan buss som skulle ta mig till Gatewick. Nu ar jag iaf har ;;

... Aventyret fortsatter, eller borjar snart kanske man ska saga!! Blir en mellanlandning i Lybien innan Ghana.. Men sen ar jag antligen framme !!!! NAAAJS

Ha det bra nuuu !!  

Tudeloo!

Nu ska jag iväg här om en kvart, ska bli najs. Släktingar och mat kan inte bli bättre haha :) Även idag hann jag med en tur på stan, känns som att jag har varit där varje dag i nästan två veckor! Fick köpt med mig godis, en bh, linne, nudlar och lite sånt. Känns konstigt att tänka på att vid den här tiden imorgon är jag säkerligen på Säves flygplats!

too tired for this

Ligger i sängen med datorn i knäet! Är så jäkla trött! Längesen jag var såhär trött... Började jobba kvart i sju, sedan blev det en tur på stan där jag blandannat handlade ett till par solbrillor, 499 kronor gick dom på, man får faktiskt ibland unna sig något sådant som är lite dyrare!! Efter stan blev de sportlife! Det sista passet där på väldigt länge. Lämnade nämligen över mitt kort till en kompis. Efter en del om och men gick det tillslut bra! Man var tvungen att vara student egentligen för att få överta kortet, men om man bara har ett giltigt csn-kort så löser allt sig ;)

Aaa imorgon ska jag:
- Till herrestads förskola, ska prata lite med lärarna
- En trip till secondhand där jag ska träffa en för att prata om Ghana, få tips & material
- Till farmor & farfar!!
- Till morfars timmerstuga där det blir fest ;) Många av släktingarna kommer blandannat! Skoj att träffas innan man åker iväg .. om två dagar

Have a great night, b´cause now i'm going to sleep !! :) goodnight

3 days left yes man

Det var roligt att träffas igår på en liten pokerkväll! Dock åkte jag ut först haha ILLA!! Nästa gång ska jag ta hem hela skiten ;)

Tack syster för en goooa maten- du är så BRA! love.

Idag blev det en trip till munkedal, frukost hos carro! Det satt inte helt fel. Jag gillar er väldigt mycket carro and ida! Ni är något extra haha! Ha det så bra här i sverige! Det kommer ni allt att ha, det vet jag!

Nu: Lasagne och sdan jobb! Shuubre

insats: 20 kronor

Shuu! Kommit hem efter en tur på sportlife, åhlens och willys!! Nu ska jag snart duscha! inte gjorde det än, fräsch man kände sig när man gick in på willys setiig och röd i ansiktet.. Jaja, är man tvungen att handla så är man! Min syster ska nämligen göra trerätters idag. Så mina kära gäster(en del av mysgänget och carro) som kommer idag, kom hungriga! Ta också med 20 kronor, för det är insatsen till pokern nämligen..... ;)

Fick även inhandlat ett par solbrillor, dom är sådär snygga för jag passar inte i dom, men jag får lära mig att trivas i de helt enkelt!!


12 oktober

Är trött trött trött! Får försöka pigga upp mig med en frukost, sedan blir den en snabbis till åhlens där det får bli en kik på solbrillor och lite presentartiklar innan jobbet!

Lite bilder från örebrovistelsen

WORKIWORK

nu blir det snart nattjobb! Innan det ska äta något och om sju minuter blir den ensam mamma söker!! Ska jobba 21.15 - 07.00 !!! Sedan blir det även jobb imorgon, 14.00 - 21.45 TAGGA!

PIRRIG, NERVÖS, FÖRVÄNTANSFULL

Åhhh :) Fått mejl från en som ska åka till ghana samtidigt som mig, så intressant att läsa hur deras planering ser ut inför resan, man får tips vilket verkligen kan behövas. Igår när jag skulle sova låg jag bara och tänkte på hur det kan tänkas se ut när jag väl är i ghana.. För första gången började jag på allvar känna av resenervositeten. Den följer nu med mig i magen hela tiden, och så fort jag tänker på ghana så smyger den sig fram. Jag älskar att planera resor och att känna sig nervös är bara en del av allt som har med resandet att göra! Jag är nervös!

Jag kommer att vara så glad när jag äntligen sitter på gatewicks flygplats och ska gå på planet som tar mig mot Accra! För det betyder att jag har klarat av att först ha tagit mig till London genom Ryanair. För där kommer jag att landa i Stansted. Därefter ska jag åka buss med easybus till centrala london, och sedan ska jag byta till nationalexpress-bussen som tar mig till gatewicks flygplats. Bara det är ett så stort ÄVENTYR det bara kan bliii

GRRRR snygga!


Nästa vecka bär det av!

Me right now! Känner mej matt i armarna efter pump-passet. Glömde skorna så det fick bli träning i strumperna, men gjorde inte så mycket när det är styrketräning! Sedan blev det mat med sara, väldigt kul var de! Vi satt bara där i nästan tre timmar, vi åt&fikade, inte setts sedan studenten, sjukt ändå. Aaa som det kan gå! Får se vad kvällen bjuder på.. 

VIll bara tilläga en rad til nicoli som jag tycker är väldigt modig! Till Turkey ska den lilla tjejjen på onsdag, you rock :p Ta hand om dig bara när du är där nere! 

Tjillevippen!

Lördag!

Tjoho! Nu kommer snart farmor!! Saknar henne för inte sett henne på så länge! Hon bentyder väldigt mycket för mig. Ska hänga med henne till stan så jag kan gå till sportlife, där blir det bodypump! Därefter göra iordning sig en snabbis och sedan mat på cactus med sara.g! Även det var vääldigt längesedan, så det ska bli väldigt kul att catcha up lite!


Yesbox, inga 21-regler här inte

"Vad är det för åldersgräns på klubbar och pubar i Australien och hur gammal måste man vara för att få köpa alkohol i affären?

18 år gäller både för att dricka alkohol på krogen och att köpa i affär."


hellu!

Sista bilden är jui lätt snyggast! Vadå cool likzzzom?!?!?! Slappardag med lite småfix och har nyss gått en rejäl promenad! OHLALA!

Dagens ToDo

Idag har jag tagit den andra twinrixsprutan. Sedan blev det en sväng på torp där jag fick köpt:
- pyjamas(ska byta färg imorn, från rosa till grå)
- fem hårband
- impregnerat myggnät
- penningväska
- vajerlås
- svarta tygskor
- två örhängen(till aussie)

ToDo idag:
-
Checka in via internet på ryanairs hemsida
- skriva ut alla nödvändiga papper och göra kopier på dem
- skriva ner viktiga nummer som kan vara bra att ha
- ringa försäkringsbolaget

bild-time!

Idag är det onsdag. Tiden går så fort. På ett sätt vill jag bara iväg så jag slipper fundera på hur det kommer att vara och så vidare.. Samtidigt känns det skrämmande att åka iväg helt själv men efter den här resan kommer jag att känna mig väldigt stark inombords!! Så känns det nu, ungefär som: "klarar jag det här, klarar jag allt" ;)

Idag har jag ringt infektionsmottagningen och bokat om en vaccinering till imorgon(glömde helt av den tiden igår). Det är den andra twinrixsprutan!

Tro det eller ej, men jag har även ringt till Skandinaviska Institutet-  Au pair in USA haha. Just nu så känns det väldigt aktuellt nästa år vid september/oktober någon gång. Jag skulle vilja uppleva det innan jag ska plugga vidare. Än så länge är det bara tankar och inte något jag har börjat att planera på riktigt. Utan det jag har gjort är att jag har blivit medlem så jag har ett konto som jag kan logga in på. Bara så att jag kan ta ut ett par referenspapper som någon på skolan i ghana kan skriva under, utifall att jag vill bli au pair. För att bli au pair behöver man minst ha 200 timmar man har passat barn. Dessa timmar kommer jag garanterat komma upp i bara av att vara där i tre månader.

Nu snart blir det familjefoto. Jag har övat med mamma hur hon ska le, herregud säger jag bara haha vilka miner hon gör. Ska bli kul att prata med henne i skype när jag är i ghana, väldigt oteknisk är hon så bara det blir en upplevelse att se henne sitta vid datorn med headsetet :p  


"En bild säger mer än tusen ord"

Jag håller på att välja ut lite kort jag ska framkalla, ska nämligen ta med dom till Ghana så dom kan få en inblick i hur jag lever här. Så det som står på tur idag är familjefoto!

Agona Swedru, soon my new "home", for a while anyway..

Har fått reda på min placering i GHANA !!!!

Ska bo i en stad som heter Agona Swedru. Staden ligger inte långt ifrån huvudstaden Accra, och relativt nära stranden!! Alltid kul att kunna bada! Staden har 200 000 invånare så det är ingen by direkt.. Jag ska jobba på en förskola, där barnen är runt 2 till 5 år gamla. Förskolan har runt 50 barn.  Det är ingen annan volontär som jobbar på samma projekt, men kanske kommer det någon medan jag är där. Det står att mina arbetsuppgifter bland annat kommer att bestå av att:
- Ta hand om barnen
- Hålla lektioner- grundläggande engelska och matte
- Hjälpa till med det administrativa
- Leka med barnen

Mitt förstaval var ett barnhem, fast detta låter inte fyskam? Ska bli så himla kul! Jag kommer att arbeta varje vardag 8-14 och ibland lördag eller söndag.  

Sedan min värdfamilj då, som består utav:
Pappa(41), mamma(40), syster(20), bror(17) och bror(8)

Jag ska bo själv i den här familjen. Det är bra att två av barnen är i min ålder, så kan de visa mig runt och så förhoppningsvis!! Familjen hem har elektricitet, varmt vatten, tv, wc, bad, takfläkt, rinnande vatten... Låter bra! Man kommer att få lära sig tvätta lokalt med det blir inga som helst problem... LÅTER HUR BRA SOM HELST!!

I just love High School MusicalSå himla glad jag blev när jag kom hem igår efter jobbet och öppnade ett brev jag hade fått på postet. Det hade färdats ända från USA och gjorde min kväll haha! Så himla gulligt. Såklart var det ett spelande kort, och vem blir förvånnad över att det är HIGH-SCHOOL-MUSICAL-tema över det?? Låten som spelas kan ni ju försöka lista ut... En stor ledtråd har ni dock fått.... I ALLA FALL tack sötaste sarri♥INFO INFO

Nu har jag nyss ringt till volontärresor angående min placering. Har inte fått reda på det än, och åker nästa vecka på lördag, så det närmar sig. Hon sa att hon inte hade fått svar från organisatopnen därifrån, men att det skulle komma nu till veckan! Vilket betyder att det är denna vecka som jag får reda på vilket barnhem och till vilken familj jag ska bo hos. Längtar efter det mejlet!

Frågade också vad hon rekommenderade att ge till värdfamiljen, detta var vad hon sa:
- Tvålar inslagna i fint papper (väldigt uppskattat)
- Plastpåsar med tryck (tew. ICA:s)
- Halsband och armband
- Något svenskt (exempelvis godis, glögg)
- T-shirt med tryck

Till barnhemmet:
- Såpbubblor
- Speciellt till små barn.. Kläder med stora storlekar
- Annars rekommenderade hon att köpa leksaker och sådant på plats.

Det börjar att kännas i magen nu

Dålig uppdatering måste jag då säga! Jaa vad har då hänt.. Det blev en spontantripp till göteborg med carro på lördagen. Vi bilade upp till carros morfars lägenhet, där carros kusin Sarah skulle fira 17 år! Några tjejkompisar till Sarah kom på kvällen och så korakdes det upp till fest och väldigt god mat! Det var trevligt!

Det hände en del den helgen, blandannat:
- köra i göteborg är en stor utmaning i sig
- hade inte riktigt åldern inne till att komma in på krogen
- letade efter bilen 1,5 timma på ett parkeringshus
- "det är ju bara killar där" (det var en krog där det spelades hård techno)

Ja det var en rba helg, så tack till carro som fick med mig :p

 
 

Ja så på söndag eftermiddag kom man hem, har inte hunnit med så hemskt mycket efter det. Imorgon ska jag ringa till en som har vart med och startat upp secondhandbutiken. Ska ha ett "möte" med han angående ghanaresan. Ska få välja ut lite leksaker och få tips och lite sådant! Ska bli spännande. Ska ocklså jobba kväll imorgon. Tummen upp på det!

Too tired for this

Hallo! Hemkommen från en dag i göteborg och en kväll på bowlingen och butlers.

Fick köpt en del i göteborg vilket resulterade i ett antal påsar. Min mamma var med, vilket var väldigt bra så att någon kunde bära dom... På tal om mamma, hon hade jobbat natten och vi tog tåget nästan direkt när hon kom hem. Detta ledde till att hon var ganska övertrött. Så när vi var på väg hem fick hon skrattanfall av minsta lilla sak, såklart kunde inte jag heller hålla mig. Tyckte synd om arbetskompisen som slog sig ner bredvid oss, jag undrar verkligen vad han tyckte om min mamma haha!!! Alla de frågor hon ställde till han: (ett urval)
- Vad pluggar du? (teknik, programmerare)
- Hur många är ni i klassen? Medan han funderar hur många dom är; ahaa, det kanske bara är du och en till? (?!?!) (nja vi är ca 900 st) -skrattanfall på min tid var vi inte mer ään fnissfniss 15 stycken
- Då måste ni ha mycket praktiv väl om ni ska bli programmerare?

- Blir det inte mycket prat när ni är så många?

- Jo jag tänkte på en sak när vi åkte in.. Det borde vara väldigt lätt att få löss när man åker tåg.. Fnissss

ORKAR INTE HAHA crazymami

Afterworken var trevlig! Nu är jag trött och mätt! Hejdå bloggen, Hej sängen.


1 oktober- nineteen years old                           
19 år idag känns bra! Haft en bra dag med my family och sedan ida&carro vid kvällen. Imorse sov jag för första gången sedan jag minns när dom kom in och sjöng. Jag fick en bärbar dator, min bebis. Den ska jag ha med mej till australien hoho!! Blev så himla happy!

RSS 2.0