Just nu: i tamale!

Jag ar ganska sa trott just nu! Ska bli skont att idag fa sova i en sang hela natten! For i fredags bestamde vi att vi skulle ut och resa i en vecka, da tva av tjejjerna snart aker hem! En aker natsa vecka pa lordag namligen. Vi bestamde i alla fall att vi skulle ut och resa nu i mandags, sa sagt och gjort, det ar vad vi gjorde! jag och min roomie packade vara backpackervaskor, medan dom tva sndra packade sina mindre ryggsackar:) Vi bytte tro/tros tre ganger innan vi kom dit vi skulle, namligen till en farja! Eller snarare en "frakfarja". farjan skulle ga 16.00 men vi kom ivag 19.30. Ghanatid som sagt! Vi ar vana nu. De borjade med att lasta pa allt som skulle med vid 16;00 sa det tog sin lilla tid. Vi kopte varan andraklass/biljett, for det fanns bara tva fortaklasshyttar. Forstaklass betyder att man far ett rum med ac och tva sangar, medan andraklass betyder att man sover pa dack, pa golvet! Sa japp, det var vad vi gjorde! Vi sov under bar himmel med myggnat och med ett reselakan. Vi var inte ensamma om att gora detta, flera ghananer och aven ett par "obrunis" hade lyckan att gora detta! Det var faktiskt mysigt men ocksa inte det skonaste jag har gjort.. 30 timmar tog resan. 02.30 var vi framme och val dar plockade hotellet upp oss, da vi hade ringt och reserverat! Anini lodge hotell tror jag hotellet hette, rekommenderas! Star inte i bradt guide men verkligen bra! Vi fyra delade pa ett rum, i en dubbelsang.. Ar man snal sa ar man, eller ar man backapacker sa ar man :) Var faktiskt ganska behagligt. Man har vart med om sa mycket. Ja sedan gick vu upp vid 05.30, duschade sa gott det gick, fick skjuts till en stor kanot dar man verklige proppade i folk och det tog sa lang tid innan vi antligen akte ivag, vi skulle namligen korsta floden for att sedan ta en buss och bege oss mot ett stalle som heter tamale! val dar fick vi vanta pa bussen, och tranga oss in for att forska fa en plats nar den kom. Det slutade med att tre av oss inte fick nagon sittplats! Sa vi stog upp i lite mer an tre timmar innan vi kom fram. Efter det gick vi pa toalett och ahh sa vidrigt haha! Man ar tvungen att sitta ner nar man ska kissa eller bajsa, alltsa det ar bara ett hal i golvet.. i alla "toaletter" var det bajs i och ja, det var vidrigt! Men noden har ingen lag haha japp! Man ar med om det mesta har! Snart ska vi till ett hotell och imorgon ska vi till en nationalpark, den roligaste som finns har i ghana trycker jag, for dar kan man se massa roligare djur (inte bara faglar och fjarilar) som elefefanter, kanske lejon och sadana djur! :) Ha det sa bra dar hemma! Tiden gar valdans fort har! Kanns inte som att jag har nagn tid kvar och det ska bli sorgligt att saga hejda till tva stycken som snart aker hem, for de har da gjort sina tva manader. Gud vad tiden gar fort! Kraaam!


Postat av: Amanda

Alltså du är så cool, hahah, fattar inte hur du vågar allt detta. Jag ska ha dig som idol för i februari åker jag ida å linnéa till indien som volontärer =) Försökte skicka sms till dig men de funkade inte, måste man ha nåt landsnummer eller nåt före? Ha de toppen, puss å kraaaaaam

2009-12-02 @ 23:25:09
URL: http://alltsomarditt.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hallå tjejen! Tack för kortet. Vi tänker allt på dig och saknar vår timmare. Låter som du har det bra och lärorikt. Här hemma svettas vi inte direkt, paraply gäller för det mesta, lite frost just nu. Vi ALLA i huset önskar dig en härlig resa med många upplevelser. Vi kanske ses 12-20jan om jobb finnes. Ha en god Jul o Ett Gott Nytt År om vi ej höres Kramar från Mungigorna!!!!!!!

2009-12-03 @ 11:34:12

Kommentera och gör mig glad:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Hotmail: (publiceras ej)

Om du har en blogg:

Här kan du skriva vad du vill:

Trackback
RSS 2.0